Vene admiral: ainult haige inimene võib mõelda Mistralide uputamisele

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mistral-klassi kopterikandja Sevastopol.
Mistral-klassi kopterikandja Sevastopol. Foto: SCANPIX

Venemaa tellimusel valmivate kopterikandjate Mistral uputamine ei ole mõistlik, ütles täna endine Vene Põhjalaevastiku ülem Vjatšeslav Popov.

«Mitte ükski mõistusega juht ei uputaks niisuguseid inseneritöö vilju. Niisugune mõte võib pähe tulla ainult haigel inimesel,» kommenteeris Popov Prantsuse ajakirjanduse teateid, et pooleliolevad Mistral-klassi kopterikandjad võidakse uputada, kui tehing Venemaaga lõplikult nurjub.

Admirali sõnul tuleks niisugusesse informatsiooni suhtuda kui järjekordsesse poliitilisse spekulatsiooni. «See on välja mõeldud ainult selleks, et sellele teemale tähelepanu tõmmata ja ses küsimuses taas spekuleerida,» rääkis Popov.

Popov ütles, et Mistralide saatusele on võimalik leida ka mõistlikumaid lahendusi, kui Prantsusmaa ei taha neid mingil juhul Venemaale anda. «Need võib kas vanametalliks tükkideks võtta või müüa nendele, kes neid vajavad.»

Prantsusmaa peab igatahes maksma Venemaale tagasi raha, mis talle on lepinguga tasutud, rõhutas admiral.

Tema arvates Prantsuse laevastik ise praegu selliseid aluseid ei vaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles