Suurbritannias algasid parlamendivalimised

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suurbritannias Suttonis sätiti täna üles valimisjaoskonna silt.
Suurbritannias Suttonis sätiti täna üles valimisjaoskonna silt. Foto: SCANPIX

Täna toimuvad Suurbritannias parlamendivalimised. Päev enne hääletust oli leiboristide ja konservatiivide toetus jätkuvalt tasavägine, selguseile viimastest arvamusküsitlustest.

Valimisjaoskonnad tehti kohaliku aja järgi kell seitse lahti (Eesti aja järgi kell üheksa) ning avatud on nad kella kümneni õhtul. Tulemused peaks selguma homme.

Uuringufirmade YouGov, ICM ja Survationi küsitluste kohaselt oli Tööpartei ning peaminister David Cameroni konservatiivide toetuseks võrdselt vastavalt 34, 35 ja 31 protsenti.

Uuringufirmade TNS, Opinium ja Comres küsitlused näitasid konservatiive ühe punktiga juhtimas. Panelbase´i uuring andis ühepunktilise edu aga leiboristidele.

Kui kumbki peamine partei ei suuda viimaste valimiseelsete päevadega oma populaarsust suurendada, ei saa nad parlamendis enamust, mistõttu tuleb neil otsida koostööd väiksemate erakondadega.

Kuigi konservatiivid võivad saada napi valimisvõidu, usuvad mitmed poliitikavaatlejad, et leiboristide liidrist Ed Milibandist võib saada uus peaminister, kuna tal on kindlalt Šoti parlamenti valitavate rahvuslaste toetus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles