Prantsuse naisajakirjanikel sai käperdavatest ja kommenteerivatest poliitikutest kõrini

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Silmatorkava halva käitumise näitena tõid ajakirjanikud välja Dominique Strauss-Kahni.
Silmatorkava halva käitumise näitena tõid ajakirjanikud välja Dominique Strauss-Kahni. Foto: SCANPIX

Juhuslikud puudutused, lamedad kommentaarid ja lõppematu tekstisõnumitevool: need on Prantsuse poliitikute käitumistavad naisajakirjanikega suheldes. Nüüd sai viimastel sellest lõplikult kõrini.

Üleeile avaldati ajalehe Libération esilehel pealkirjaga «Hoia oma käpad must eemale» 40 poliitikast kirjutava Prantsuse naisajakirjaniku avalik kiri, kus nad toovad avalikkuse ette kõige šokeerivamad juhtumid, millega nad on tööd tehes kokku puutunud.

Nii näiteks otsustas üks parlamendiliige naisreporterit parlamendihoones nähes viimase poole pöörduda selleks, et võrrelda teda prostituudiga: «Ah, töö käib, otsid klienti».

Teine naisajakirjanik jutustab, et ühel saadikul oli komme oma kätega läbi naise juuste libistada. Ühe ministri nõunik palus ajakirjanikul aga siis naasta, kui ta on puhkuselt tagasi ja üleni päevitunud.

Avalikus pöördumises tuuakse näiteks veel pressiesindaja, kel oli viimase presidendivalimistekampaania ajal kombeks jäädvustada lennukis magavaid naisajakirjanikke ning presidendi nimetuks jääv sõber, kelle hinnangul on ajakirjanikud palju huvitavamad, kui neil on suured rinnad.

Avaliku pöördumisele kirjutasid alla nii Libérationi, Le Monde’i, Le Parisien’i, Radio France International’i kui ka AFP töötajad. 16 neist tegi seda oma nime all, ülejäänud otsustasid anonüümseks jääda, et mitte muuta oma tööd senisest veelgi raskemaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles