Läti-vastased küberrünnakud pole olnud edukad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Läti eesistumine Euroopa Liidu Nõukogus on kaasa toonud märkimisväärse küberrünnakute arvu kasvu, ütles Läti info- ja kommunikatsioonitehnoloogia liidu (LIKTA) president Signe Bāliņa.

«Aina enam inimesi tegutseb digikeskkonnas. Kuid Lätile suunatud küberrünnakute põhjuseks on meie presidentuur jaanuarist juulini,» ütles Bāliņa. «Läti on nimetanud digitaliseerimise oma prioriteediks. Seetõttu on Läti ründamise vastu kõrgendatud huvi, näitamaks, et Läti pole nii turvaline,» lisas Bāliņa.

Bāliņa juhtis tähelepanu asjaolule, et kübarrünnakute arv kasvas ka Leedu vastu, kui Leedu oli 2013. aastal eesistujaks Euroopa Liidu Nõukogus.

Samas kiitis Bāliņa küberekspertide tööd, kes on seni suutnud kõik Läti vastu suunatud rünnakud tagasi tõrjuda. «Ma loodan, et nad jätkavad senist head tööd kuni juunini,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles