Põhja-Korea armee näib toetavat Kimi noorimat poega

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Korea Rahvademokraatliku Vabariigi relvajõud nimetasid riigi juhi Kim Jong-il´i noorima poja oma delegaadiks päriluskongressil.

Lõuna-Korea ajalehtede hinnangul on see märk sellest, et võimu üleminekul võtmerolli mängiv mõjuvõimas armee toetab Kim Jong-il´i mantlipärijana just 20. eluaastates Kim Jong-un´i, vahendas uudisteagentuur Reuters.

Väljaanne Chosun Ilbo viitas allikatele, kelle kinnitusel on armee nimetanud oma kandidaadiks eelseisval parteikongressil nii isa kui ka tema noorima poja. «Kim Jong-un´i nimetamine delegaadiks on laiemalt teada Põhja-Korea Rahvaarmee juhtide hulgas,» kirjutas leht.

Nn päriluskongress toimub eeldatavasti 28. septembril. Korea Tööliste Partei viimase kolme aastakümne tähtsaima kongressi eesmärgiks on vaatlejate hinnangul tervisega kimpus stalinistliku riigi liidrile mantlipärija valimine. Kõige tõenäolisemaks kandidaadiks sellele kohale peetaksegi viimase noorimat poega Kim Jong-un´i.

Viimati toimus võimuerakonna tippude kongress 1980. aastal, kui Kim Jong-il´ist sai oma isa Põhja-Korea riigi rajaja Kim Il-sungi ametlik mantlipärija. Viimane suri 1994. aastal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles