Merkel: Berliin ja Moskva töötavad Ukraina ühtsuse taastamise nimel

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksa liidukantsler Angela Merkel ning Vene president Vladimir Putin
Saksa liidukantsler Angela Merkel ning Vene president Vladimir Putin Foto: SCANPIX

Saksamaa ja Venemaa jätkavad koostööd Ukraina territoriaalse terviklikkuse taastamiseks, ütles Saksa kantsler Angela Merkel pühapäeval.

«Me peaksime teadvustama seda, millest me Minski meetmetepaketi puhul räägime. Me räägime Ukraina territoriaalse terviklikkuse taastamisest. Me jätkame koostööd selle nimel,» ütles Merkel Moskvas ühisel pressikonverentsil Vene presidendi Vladimir Putiniga.

Saksa liider lisas, et «see on keeruline tee».

Merkeli sõnul peaks kohalike valimiste korraldamine Ukrainas viima Kiievi kontrolli taastamiseni riigipiiri üle Venemaaga. «Praegu on meil neli (kontaktgrupi) töörühma, mis tegelevad majanduse, humanitaarküsimuste, sotsiaalteemade ja kohalike valimistega. Kohalike valimiste korraldamine peaks viima täieliku kontrolli taastamiseni piiri üle.»

Saksamaa ja Prantsusmaa on valmis jätkama selle nimel tööd, lisas ta. «Tunnetasin täna Venemaa samasugust valmisolekut,» ütles Merkel.

Saksa valitsusjuht leiab, et hoolimata erimeelsustest Moskvaga, peavad diplomaatilised jõupingutused Ukraina konflikti lahendamiseks jätkuma. «Peame erimeelsustest hoolimata jätkama dialoogi ja rahumeelse lahenduse poole püüdlemist.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles