USA sisejulgeolekuminister: terrorioht on jõudnud uude faasi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Al-Nusra Rinde võitleja
Al-Nusra Rinde võitleja Foto: SCANPIX

Ülemaailmne terrorioht on jõudnud uude faasi, kus meediateadlikud islamiäärmuslased meelitavad üksiküritajatest ründajaid edukalt oma ürituse teenistusse, hoiatas USA sisejulgeolekuminister Jeh Johnson pühapäeval.

Johnson ütles usutluses telekanalile ABC News, et sunniidi äärmusrühmituse Islamiriik (IS) mõju on levimas kaugele Lähis-Ida lahingutandritelt.

«Oleme ISIL-i efektiivse sotsiaalmeedia ja interneti kasutamise tõttu selgelt uues keskkonnas. Sel on võime tungida meie kodumaale ja inspireerida teisi inimesi,» sõnas Johnson, kasutades lühendit IS-i varasemast nimest Iraagi ja Levandi Islamiriik.

«Me oleme kindlasti ülemaailmse terroriohu uues faasis, kus nn üksik hunt võib iga hetk rünnata,» lausus minister.

Ühendriikide Föderaalse Juurdlusbüroo (FBI) direktor James Comey ütles eelmisel nädalal, et võimud on mures IS-i tegevuse pärast veebipropaganda abil rünnakute õhutamisel sõjaväe ja õiguskaitseasutuste vastu.

USA-s on sadu, võib-olla tuhandeid inimesi, kes on saanud džihadistidelt värbamissõnumeid, lisas Comey.

Ühendriikide sõjavägi tugevdas reedel üle kogu riigi asuvate baaside julgeolekumeetmeid.

Johnsoni sõnul on interneti tõttu üksiktegutsejate võimalike rünnakute eelhoiatusaeg väga lühike või olematu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles