Komorowski: valimistulemus on võimuparteile hoiatuseks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Poola president Bronislaw Komorowski.
Poola president Bronislaw Komorowski. Foto: SCANPIX

Presidendivalimiste esimese vooru tulemus on valitsevale Kodanikeplatvormi erakonnale hoiatuseks, ütles teise vooru pääsenud ametisolev riigipea Bronisław Komorowski.

Komorowski sõnul on oluline kuulata valijaskonna häält, kuna see on oluline ratsionaalsete ja mõõdukate poolakate mobiliseerimist silmas pidades ning võimaldab intensiivistada jõupingutusi usu taastamiseks Poola demokraatiasse ja selle kodanikkonda. «Meil on ees palju tööd, kuid olen kindel, et võit on meie käeulatuses,» lisas riigipea.

Poolas tuleb presidendi selgitamiseks 24. mail teine valimisvoor, kuna eile ei saavutanud ükski kandidaatidest 50-protsendilist enamust. Opositsioonilise Seaduse ja Õigluse kandidaat Andrzej Duda toetus küündis 34,8 protsendini, Komorowski kogus 32,2 häältest. Kolmandaks jäi Pawel Kukizi, keda toetas 20,3 protsenti valijatest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles