David Miliband ei kavatse Briti Tööpartei juhiks kandideerida

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
David Miliband Gordon Browni valitsuse välisministrina Downing Streetil.
David Miliband Gordon Browni valitsuse välisministrina Downing Streetil. Foto: Felipe Trueba/© UPPA/Photoshot

Suurbritannia Tööpartei eksjuhi Ed Milibandi vend David Miliband ei kavatse erakonna vabanenud liidrikohale kandideerida.

Konservatiivid said neljapäeval peetud üldvalimistel Briti alamkoja 650-st kohast 331, mis tagas neile napi enamuse. Peaminister David Cameron avalikustas esmaspäeval uue, vaid konservatiividest koosneva valitsuskabineti koosseisu.

Opositsioonilised leiboristid võitsid valimistel 232, Šoti Rahvuspartei 56 ja liberaaldemokraadid vaid kaheksa kohta. Valimised jätsid Briti opositsiooni kaosesse. Ametist lahkusid nii leiboristide esimees Ed Miliband, liberaaldemokraatide juht Nick Clegg ja vaid ühe parlamendikoha saanud Briti Iseseisvuspartei (UKIP) juht Nigel Farage.

«Need valimised olid hävitavad Tööparteile ja igale leiboristide toetajale,» lausus David Miliband esmaspäeval usutluses Briti rahvusringhäälingule BBC.

Tema sõnul ei tahtnud valijad erakonna pakutut.

«On selge, et mina pole kandidaadiks nendel (Tööpartei) juhivalimistel,» ütles David Miliband, kelle Ed Miliband seljatas 2010. aastal toimunud juhivalimistel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles