Leedu peaminister nõuab juurdlusbüroolt tagasilükatud ministrikandidaadi kohta lisaandmeid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vydas Gedvilas.
Vydas Gedvilas. Foto: SCANPIX

Leedu peaminister Algirdas Butkevičius ütles täna raadiousutluses, et nõuab erijuurdlusteenistuselt (STT) detailsemaid andmeid Tööerakonna haridus- ja teadusministrikandidaadi Vydas Gedvilase kohta, kelle kandidatuuri president tagasi lükkas.

Butkevičius nõuab täiendavat infot, kuna on selgunud, et tema ja president Dalia Grybauskaitė said Gedvilase kohta erinevaid andmeid.

«Ma kohtusin täna hommikul STT juhiga ja ma tean, missuguse informatsiooni esitas ta presidendile ja missuguse mulle,» ütles peaminister, kelle sõnul on asi hakanud juba naeruväärseks muutuma, kuid ta teab, et temal on õigus.

«Ma küsin täna STT juhilt üksikasjalikumaid andmeid. Ma uurin asja ja ma arvan, et selle küsimuse suurekspaisutamine lõppeb ning kõik tõlgendused ja kahtlused lõppevad,» ütles Butkevičius rahvusringhäälingule LRT.

Butkevičius ütles, et kohtus Gedvilast ministrikandidaadiks kaaludes temaga kolm korda ja ta vastas kõigile küsimustele.

Presidendi nõunik Renaldas Vaisbrodas ütles teisipäeval, et Grybauskaitė langetas Gedvilase kohta otsuse STT raporti põhjal.

STT esitatud informatsioon ei luba Gedvilase ministrikandidatuuri isegi kaaluda, ütles president eelmisel nädalal ja väljendas imestust, et niivõrd tähtsat informatsiooni omav peaminister otsustas sellise kandidaadi üldse esitada.

Informatsioon, mille STT edastab presidendile ja peaministrile, on salastatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles