Uudisteagentuurid: Põhja-Koreas hukati nõupidamisel tukkuma jäänud kaitseminister

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhja-Korea endine kaitseminister Hyon Yong-chol
Põhja-Korea endine kaitseminister Hyon Yong-chol Foto: SCANPIX

Lääne uudisteagentuuride teatel hukati Põhja-Koreas riigireetmises süüdi mõistetud kaitseminister  ja sõjaväe ülemjuhataja Hyon Yong-chol.

Hyoni hukkamine oli avalik ning ta lasti maha sadade inimeste silme ees.

Põhja-Korea meedia teatel oli kaitseminister süüdi riigireetmises, kuid Lõuna-Korea andmetel oli tegelikuks põhjuseks Hyoni tukkuma jäämine sõjaväelisel nõupidamisel, millel osales ka riigijuht Kim Jong-un. Kõrge sõjaväejuht solvas valel ajal magamisega Kimi.

Kim Jong-un on alates 2011. aastast, mil ta sai võimule, oma riigi ladvikus «puhastust» teinud ning üsna mitmed kõrgel ametikohal olnud isikud, kaasa arvatud riigijuhi sugulased, on kas koha või elu kaotanud.

2013. aastal lasi ta hukata oma tädimehe Jang Song-thaeki, keda kunagi peeti Põhja-Korea «asevalitsejaks». Ta olevat andnud ka käsu oma tädi Kim Kyong- hui 2014. aasta mais mürgitada.

Lõuna-Korea luure teatel hukati selle aasta aprillis 15 kõrgel kohal olnud ametnikku, kuna neid peeti Kimi võimule ohuks.

Kim on saatnud väljamõeldud süüdistuste alusel sunnitööle mitmeid muusikuid, lauljaid, tantsijaid ja näitlejaid.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles