Relvastatud isikud tungisid Karachis bussi ja tapsid vähemalt 43 inimest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaunistatud buss Karachis. Ühte tavalisse bussi mahutatakse suure asustustihedusega linnas tavaliselt väga palju inimesi.
Kaunistatud buss Karachis. Ühte tavalisse bussi mahutatakse suure asustustihedusega linnas tavaliselt väga palju inimesi. Foto: SCANPIX

Relvastatud isikud avasid Pakistani suurimas linnas Karachis tule šiiamoslemitest ismailiite vedanud bussi pihta, tappes vähemalt 43 inimest ja vigastades kümneid, teatas politsei.

«Vähemalt kuus püssimeest ründas Karachi Safoora Gothi linnaosas liikunud bussi, surma sai vähemalt viis reisijat ja vigastada kümneid,» lausus kõrge politseiametnik esialgu uudisteagentuurile AFP. Praegustel andmetel on hukkunuid oluliselt enam.

«Püssimehed peatasid bussi ja avasid selle pihta tule väljast,» ütles politseiametnik. «Seejärel sisenesid nad bussi ja hakkasid valimatult tulistama.»

Ükski rühmitus pole veel rünnaku eest vastutust võtnud.

Buss mahutas ametlikult 52 inimest, ent see oli ülerahvastatud - kui palju inimesi bussis tegelikult oli, pole teada. Enamik neist olid ismailiitide kogukonna liikmed.

Valdav osa pakistanlastest on sunniidid, šiiite on 200 miljoni elanikuga riigis kuni 20 protsenti. Pakistani šiiitide vähemus langeb sageli erinevate rünnakute ohvriks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles