Leedu diplomaat: me peame nägema ka lõunast lähtuvaid ohtusid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AP/Scanpix

Leedu ühiskond tunnetab selgesti idast tulevat ohtu, ent samapalju tähelepanu nõuab ka olukord lõunas, kus on samuti võimalik sõja puhkemine, leiab Leedu saadik NATO juures Vytautas Leškevičius.

Leedu diplomaat ütles Antalyas NATO riikide välisministrite kohtumise eel, et arutusele tulevad põhiliselt Venemaa tegevus ja olukord Põhja-Aafrikas, samuti Lähis-Idas.

«Idast, konkreetsemalt ühest riigist lähtuvad ohud saavad sellel ministrite kohtumisel üksikasjalikult läbi arutatud, nagu ka lõunast lähtuvad ohud. Tunnistagem, et need jäävad Leedust päris kaugele, kuid allianss on allianss, 28 riiki on nagu musketärid - kõik ühe eest, üks kõigi eest. Kus alliansi kaitsesoomus ka ei praguneks, see praguneks ka Leedus,» ütles saadik BNS-ile.

Tema sõnul paistavad lõunast tulevad ohud oma kauguse tõttu Leedu ühiskonnale ähmasematena.

«Alates Islamiriigi (IS) loomisest, Süüriast, Liibüast, äärmuslike liikumiste levikust Põhja-Aafrikas - need sõjad lõunatiival on sama reaalsed ja nõuavad samapalju tähelepanu nagu idatiival. Need mõlemad tiivad ja neist lähtuvad ohud ning alliansi valmisolek neid tõrjuda saavad olema meie diskussioonide keskmes,» lisas diplomaat.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles