Kontrollisüsteem ei lase inimestel Donbassis sõjatsoonist lahkuda

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Euroopa Julgeoleku- ja Koostööorganisatsiooni (OSCE) vaatlusmissioon teatas, et läbilaskesüsteem, mille Ukraina võimud on Donbassis poolte eraldusjoonel kehtestanud, takistab inimestel sõjatsoonist lahkuda.

«Monitooringu käigus tehti kindlaks, et läbilaskesüsteem piirab oluliselt inimeste võimalusi konfliktitsoonist lahkuda,» ütles OSCE vaatlusmissiooni asejuht Alexander Hug kolmapäeval ajakirjanikele.

Tema sõnul otsustas Ukraina valitsus seoses lahingutegevuse jätkumisega Donbassis kehtestada kontaktjoonel range kontrolli isikute, sõidukite ja veoste liikumise üle ning OSCE missioon jälgib seda protsessi.

«Samuti on tsiviilisikutel raskendatud eluliselt vajaliku abi, sealhulgas humanitaarabi saamine,» lisas Hug.

Ta rääkis ka dokumentide saamise raskustest territooriumidel, kus puuduvad kohalikud administratiivteenistused ja omavalitsused. «See piirab inimeste võimalusi Donbassist lahkuda. Inimesed ootavad pikki tunde, et esitada taotlus pääsuloa saamiseks,» tõdes Hug.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles