Hiina politsei päästis elusalt maetud imiku

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: SCANPIX

Edela-Hiinas leidis politsei kohalikust surnuaiast poolavatud hauast pappkarbi, mille sees oli peidus mudaga kaetud imik. 

Korrakaitsjad said väljakutse siis, kui lähedasel künkanõlval taimi korjav naine kuulis eemalt nutmist. Heli suunas liikunud hiinlane leidis ligi mõne sentimeetrise niiske mullakihi alt karpi asetatud üleni määrdunud väikelapse. Imik oli maetud piisavalt maapinna lähedale, nii et temani pääses piisavalt hapnikku. Vesi jõudis lapseni ilmselt tänu tugevatele vihmahoogudele.

Võimud on juhtumiga seoses vahistanud viis inimest, neist kolm lapse sugulased. Kinnipeetavate seas on ka lapse mõlemad vanaemad. Tunnistuste järgi hüljanud nad lapse kolm või neli päeva pärast tema sündi. Kahtlusalused väitsid, et jätsid lapse alguses surnuaeda niisama karbi sisse ja tulid kaks päeva hiljem teda maha matma; uskudes ekslikult, et imik on juba surnud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles