Erdoğan kutsub Euroopat rohkem Süüria ja Iraani põgenikke võtma

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Recep Tayyip Erdoğan.
Recep Tayyip Erdoğan. Foto: Reuters/ScanPix

Türgi president Recep Tayyip Erdoğan kutsus kolmapäeval Euroopat võtma vastu rohkem sisserändajaid ja põgenikke Süüriast ja Iraagist, kuna Türgi peab kandma põgenikekriisi põhikoormat ja andma peavarju kahele miljonile inimesele.

Türgi on kulutanud 5,6 miljardit dollarit 1,7 miljonile süürlasele ja 300 000 iraaklasele, kes elavad pagulaslaagrites või Türgi linnades, ütles Albaaniat külastav Erdoğan.

Türgi president ütles pärast kohtumist Albaania ametivenna Bujar Nishaniga, et arenenud riigid peaksid oma kohust täitma ja migratsioonikriisile lahendusi pakkuma.

«Me kõik oleme tunnistajaks sellele, kuidas immigrandid Vahemerel ja mujal hukkuvad,» ütles ta.

Sel aastal on teel Euroopasse surma saanud juba sajad aafriklased, suurem osa neist on Vahemerel paatidega põhja läinud.

«Kas me saame olla tundetud nende kodututa, peavarjuta vaeste inimeste vastu?» ütles Erdoğan. «Kas arenenud riigid ei peaks neile inimestele lahendusi pakkuma? Ka neil on kohustused. Kõik peaksid oma kohust täitma.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles