ISIS võttis vastutuse Pakistani bussirünnaku eest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AFP/SCANPIX

Pakistani suurimas linnas Karachis toimunud bussirünnaku eest, milles hukkus vähemalt 43 inimest, võttis vastutuse sunniitlik äärmusrühmitus ISIS ehk Islamiriik.

«Islamiriigi sõdurite rünnakus bussile, mis vedas šiiamoslemitest ismailiite, hukkus 43 usutaganejat ja umbes 30 sai haavata,» ütles äärmusrühmitus Twitteri vahendusel.

Tegemist on esimese korraga, mil ISISe juhtkond võtab ametlikult vastutuse Afganistani-Pakistani piirkonnas sooritatud rünnaku eest.

Viimaseil andmeil hukkus rünnakus 45 inimest, ütles Sindhi provintsi politseiülem Ghulam Haider Jamali.

Buss mahutas 52 inimest, ent see oli ülerahvastatud. Enamik neist olid ismailiitide kogukonna liikmed.

Valdav osa pakistanlastest on sunniidid, šiiite on 200 miljoni elanikuga riigis kuni 20 protsenti. Viimastel aastatel on usuvägivald Pakistanis järsult kasvanud.

Tegemist oli rängima šiiadevastase rünnakuga pärast 30. jaanuari, mil riigi lõunaosas Shikarpuri piirkonnas hukkus enesetapurünnakus 61 inimest.

Viimase kahe aasta jooksul on Pakistanis tapetud üle tuhande šiiidi, enamiku rünnakute eest on võtnud vastutuse sunniitlik äärmusrühmitus Lashkar-e-Jhangvi (LeJ), mis näeb šiiades usutaganejaid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles