Kabulis sai rünnakus võõrastemajale surma vähemalt üks USA kodanik

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseinikud Kabulis võõrastemaja juures.
Politseinikud Kabulis võõrastemaja juures. Foto: scanix

Afganistani pealinnas Kabulis tungisid relvastatud isikud kolmapäeval välisriikide kodanike seas populaarsesse võõrastemajja, USA saatkonna teatel on hukkunud üks Ühendriikide kodanik.

Ligi kuus tundi pärast rünnaku algust Park Palace'i võõrastemajale on politsei teatel tapetud kuni viiest ründajast kaks ning vähemalt üks on endiselt võõrastemajas.

«Saame kinnitada teateid ühe USA kodaniku hukkumisest Kabulis rünnakus võõrastemajale,» ütles Ühendriikide Kabuli saatkonna pressiesindaja Monica Cummings AFP-le. «Oleme mõtetes ohvrite peredega. Austusest hukkunute perede vastu ei ole meil praegu rohkem informatsiooni edastada.»

Kabuli politseiülem Abdul Rahman Rahimi ütles, et julgeolekujõud on evakueerinud «suure arvu külalisi».

«Kaks ründajat, üks neist pommivööga, on tapetud. Veel üks on teisel korrusel ümber piiratud,» lausus Rahimi AFP-le.

Afganistani ametiisik Zia Massoud ütles, et politseil õnnestus ligi 20 võõrastemajja lõksu jäänud isikut vabastada, ent paljud on veel hoones.

Los Angelesest pärit USA kodanik Amin Habi ütles uudisteagentuurile AP, et hotellis võib olla ligi 40 inimest, nende seas välismaalasi ja Ühendriikide kodanikke.

India Afganistani suursaadiku Amar Sinha sõnul võib hotellis olla vähemalt kuus India kodanikku.

Rünnaku eest seni keegi vastutust võtnud ei ole, ent rünnak kannab islamiliikumise Taliban käekirja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles