USA õnnetusrongi juht ei mäleta õnnetust

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Brandon Bostian
Brandon Bostian Foto: SCANPIX

USAs Philadelphias leidis sel nädalal Amtrak rongiga õnnetus, mis nõudis vähemalt kaheksa inimese elu.

Õnnetusrongi juht, 32-aastane Brandon Bostian aga ei mäleta õnnetuse toimumisest midagi, edastab BBC.

Rongijuhi advokaadi Robert Goggini sõnul sai ta klient peapõrutuse ning vigastuste tõttu tehti talle 14 õmblust.

Advokaat lisas, et Bostian mäletab kurvi saabumist ning et ta püüdis rongi kiirust vähendada, kuid siis kaotas teadvuse. Ta ei mäleta, et kasutas hädapidurit.

Politsei uurib veretesti abil, kas juht võis olla tarbinud alkoholi, ravimeid või narkootilisi aineid. Bostian eitas töö ajal ainete mõju all olemist.

Võimude sõnul leidsid politseikoerad eile rongijäänustest veel ühe surnukeha, seega on nüüdseks kokku kaheksa hukkunut.

Amtraki teatel sõitis 243 reisijaga rong kiirusel 170 kilomeetrit tunnis, mis oli kiiruseületamine, kuna õnnetuslõigus oli lubatud kiiruseks 80 kilomeetrit tunnis.

Õnnetust uurib USA liiklusturvalisuse amet (National Transportation Safety Board – NTSB), mille esindaja sõnul ei ole veel selge, miks kiiruseületamine aset leidis.

Õnnetuseuurijate teatel annavad nad rongijuht Bostianile aega šokist taastumiseks, enne kui teda küsitlema hakkavad.

Amtraki andmetel töötas Bostian üheksa aastat konduktorina ning 2010. aastal sai temast rongijuht. Bostian lõpetas 2006. aastal Missouri-Columbia ülikooli.

Amtraki juhi Joe Boardmani sõnul oleks õnnetust ära aidanud hoida see, kui õnnetuslõigus oleks olnud kiiruskontrolli süsteem. Positive Train Control süsteem loodetakse kirdesuunalisele raudteele paigaldada selle aasta lõpuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles