Bostoni pommirünnakute korraldaja üle peetav kohus venib

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Džohhar Tsarnajev
Džohhar Tsarnajev Foto: SCANPIX

USAs Bostonis 2013. aasta aprillis maratonitrassil pommirünnakud korraldanud tšetšeeni Džohhar Tsarnajevi üle peetav kohus on veninud, kuna vandekohtunikud ei ole üksmeelele jõudnud.

Vandekohtunikud arutasid Tsarnajevi karistust sel kolmapäeval ja neljapäeval lõplikule otsusele jõudmata, edastab Reuters.

Kohtunik saatis eile vandekohtunikud koju puhkama ning täna peaks nad karistuse arutamisega jätkama.

Tsarnajevit võib teda ees oodata kas eluaegne vangistus või surmanuhtlus.

Surmanuhtluse määramiseks on vaja vandekohtunike üksmeelset otsust.

Bostoni maratoniraja finiši lähedal lõhkesid kaks kaks koduvalmistatud pommi 15. aprillil 2013. Plahvatustes hukkus kolm inimest ning 264 sai vigastada.

Vandekohtunikud teatasid 8. aprillil 2015, et Tsarnajev on nii rünnakutes kui ka politseiniku tapmises ning relva kasutamises süüdi.

Tšetšeeniast pärit Tsarnajev sai USA kodakondsuse 2012. aastal.

Märtsis sõnas Tsarnajevi advokaat Judy Clarke, et ta klient tunnista pommirünnakud üles ning võttis toimepanemise omaks. Kohtuasjatundjate sõnul aitab ülestunnistamine tavaliselt surmanuhtlusest pääseda.

Advokaadi sõnul oli pommirünnakute põhiautor Džohhar Tsarnajevi vanem vend Tamerlan Tsarnajev, kes noorema venna kaasa tõmbas.

Bostoni politsei lasi Tamerlan Tsarnajevi maha kui vennad põgenesid. Džohhar Tsarnajev tabati neli päeva pärast rünnakut Bostoni eeslinnas Watertownis ühe maja hoovis olnud paadist, kus ta end peitis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles