Indoneesia ranniku lähistelt päästeti üle 700 migrandi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AFP/SCANPIX

Kalalaevad päästsid ja toimetasid reedel Indoneesiasse üle 700 Birma rohingya-moslemi ja Bangladeshi migrandi pärast nende laeva hättasattumist Acehi provintsi ranniku lähistel, teatas politsei.

«Esialgse informatsiooni kohaselt sundis Malaisia merevägi nad Indoneesia vete piirile,» ütles Langsa linna politseiülem Sunarya.

Indoneesia vetesse jõudmise järel sattus nende laev merehätta, ent kohalikud kalurid märkasid seda ja toimetasid nad rannikule, lisas ta.

Ametiisiku sõnul toodi migrandid Acehi idarannikul asuva Langsa sadamasse kuuel kalalaeval.

Langsa immigratsiooniametnik Samsul Bahri ütles AFP-le, et migrantide esialgne arv on 712. «Evakueerime neid praegu sadamast.»

Malaisia patrull-laevad sundisid kolmapäeval kaks migrantidelaeva lahkuma riigi põhjaosa Penangi ja Langkawi saarte juurest.

Veel üks rohingya-moslemeid vedav laev peaks olema teel Indoneesia poole pärast seda, kui Tai keelas neile ööl vastu reedet sissepääsu oma vetesse.

Tuhanded vaesunud Birma rohingyad üritavad igal aastal ohtlike mere- ja maismaateid pidi Malaisiasse ja Indoneesiasse jõuda. Birma peab ligi miljoni inimese suurust rohingya moslemivähemust Bangladeshist saabunud ebaseaduslikeks sisserändajateks ning on keeldunud neile kodakondsust andmast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles