Stubb ja Sipilä on Soome-NATO koostöö tihendamise osas napisõnalised

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome ametist lahkuv peaminister Alexander Stubb (vasakul) ja Keskerakonna esimees Juha Sipilä.
Soome ametist lahkuv peaminister Alexander Stubb (vasakul) ja Keskerakonna esimees Juha Sipilä. Foto: SCANPIX

Soome ametist lahkuv peaminister Alexander Stubb ja Keskerakonna esimees Juha Sipilä ei soovinud kommenteerida NATO peasekretäri Jens Stoltenbergi avaldust NATO koostöö tihendamisest Soome ja Rootsiga.

Uudisteagentuur Reuters kirjutas eile, et Türgis peetud NATO riikide välisministrite kohtumisel arutati alliansi koostöö tihendamist Soome ja Rootsiga.

NATO peasekretär Jens Stoltenbergi ütles toona, et koostööd oleks võimalik tugevdada andmevahetuse tihendamise ja rohkemate ühisõppuste korraldamise kaudu.

Türgis kolmapäeval ja neljapäeval toimunud aruteludest pidi osa võtma ka välisminister Erkki Tuomioja, kes otsustas hiljem siiski sellest loobuda.

«Kui nüüd täiesti ausalt öelda, siis ma pole tervikpilti täpselt vaadanud. Praegu pole mul midagi kommenteerida. Ütleme nii, et kohe nüüd pole tulemas mingit NATO liikmesust,» lausus Stubb valitsuskõneluste vaheajal.

Praegu keskendun olulisele ehk valitsuskõnelustele, lisas ta.

Sipilä sõnul pole välis- ja julgeolekupoliitikat arutatud pärast seda, kui kolmapäeval lepiti osapooltega kokku ühises lähenemises.

«Suundades on kokku lepitud. Mingeid üksikasjalikumaid arutelusid pole selles küsimuses jätkatud,» ütles Sipilä täna kõnelustele saabudes.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles