Gruusia soovib Venemaaga põhiküsimusi arutada

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuulsaim pilt 2008. aasta Gruusia-Vene augustisõjast. Foto autor on Gleb Garanich ning 2008. aastal jõudis pilt World Press Photo uudisfoto kategoorias kolmandale kohale.
Kuulsaim pilt 2008. aasta Gruusia-Vene augustisõjast. Foto autor on Gleb Garanich ning 2008. aastal jõudis pilt World Press Photo uudisfoto kategoorias kolmandale kohale. Foto: SCANPIX

Gruusia võimud on seisukohal, et tippkohtumine Venemaaga on vajalik, aga tingimusel, et arutlusele võetakse Gruusia jaoks olulised teemad, ütles peaministri eriesindaja suhetes Venemaaga Zurab Abašidze.

«Esmajoones on need Abhaasia ja Tshinvali (Lõuna-Osseetia)piirkonnaga seotud küsimused,» ütles ta.

«Kohtumine lihtsalt kohtumise pärast oleks mõttetu. Selliste sündmuste ettevalmistamine on välisministrite eesõigus. Seni on tehtud vaid üldsõnalisi avaldusi, aga need avaldused kehtivad,» ütles Abašidze neljapäeval Gruusia televisioonile.

Ta kommenteeris Vene asevälisministri Grigori Karassini sõnu, et riigipeade kohtumine on võimalik, kuid seda tuleks põhjalikult ette valmistada.

Gruusia peaministri esindaja ütles, et Venemaa peaks kahepoolsetes suhetes konstruktiivsete sammude astumise soovi ilmutama Praha ja Genfi läbirääkimistel.

«Meie jaoks on prioriteetne Genfi formaat, sest see on raamistik Abhaasia ja Tshinvali piirkonnaga seotud poliitiliste küsimuste arutamiseks. Me peame nägema, et Vene pool on valmis rääkima kõige tähtsamatest ja keerulisematest asjadest,» rõhutas Abašidze.

Järgmine kohtumine Karassiniga on juunis Prahas, siis arutatakse kaubandus- ja majandussuhteid ning humanitaarküsimusi.

Abašidze ja Karassini kohtumised algasid 2012. aastal Prahas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles