Taliban: «vallutajariikide» kodanikud ei ole tsiviilisikud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Talibani võitlejad
Talibani võitlejad Foto: SCANPIX

Islamiliikumine Taliban õigustas laupäeval rünnakut Afganistani pealinna Kabuli võõrastemajale, milles hukkus 14 inimest, kuulutades, et «vallutajariikide» kodanikke ei saa pidada tsiviilisikuteks.

Kabulis sai kolmapäeval rünnakus populaarsele võõrastemajale Park Palace surma teiste seas neli India, kaks Pakistani, üks USA, üks Itaalia kodanik ja Briti-Afganistani topeltkodakondsusega isik.

«Iga vallutajariigist, eriti NATO riikidest, pärit tsiviilisikut peetakse sissetungijaks. Me ei liigita neid tsiviilisikuteks,» ütles Talibani pressiesindaja Zabihullah Mujahid reedel suhtlusvõrgustikus Twitter.

«Okupatsiooniväed peaksid mõistma...et seni, kuni neil on sõjaline kohalolek meie riigis...ei saavuta nende tsiviiljõupingutused julgeolekut,» sõnas ta.

NATO peasekretär Jens Stoltenberg teatas kolmapäeval, et allianss jätab pärast praeguse tugimissiooni Resolute Support lõppu riiki ühendatud sõjalise ja tsiviilmissiooni.

Afganistanis tegutseb praegu enam kui 10 000 NATO sõdurit toetusmissiooni Resolute Support raames. Missiooni eesmärk on anda Afganistani  julgeolekujõudude väljaõpet ja nõu ning toetada neid logistiliselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles