Liibüa ametnik: Islamiriigi võitlejad saabuvad Vahemere kaudu Euroopasse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Islamiriigi võitlejad
Islamiriigi võitlejad Foto: SCANPIX

End Islamiriigiks tituleeriva sunniitliku äärmusrühmituse Islamiriik võitlejad toimetatakse salaja Vahemere kaudu Euroopasse, ütles Liibüa valitsuse nõunik Abdul Basit Haroun.

Haroun lausus BBC-le, et inimkaubitsejad saadavad Islamiriigi võitlejad Euroopasse koos laevadel sinna suunduvate sisserändajatega. Tema sõnul kinnitavad taolisi juhtumeid sisserändajate vedamisel kasutatavate aluste omanike tunnistused ning nn Islamiriigi võitlejate viibimine sisserändajate seas on 100 protsenti kindel.

«Euroopa politsei ei tea, kes on Islamiriigist ja kes tavaline põgenik,» märkis Haroun, kelle sõnul on inimkaubitsejad ja islamivõitlejad sõlminud kokkuleppe, mille kohaselt lubab nn Islamiriik smugeldajatel edasi tegutseda, kui viimased annavad neile poole oma tulust.  

Euroopa Liidu piirivalveagentuur Frontex on varem nimetanud võimalikuks seda, et islamivõitlejad kasutavad sisserändajatega samu migratsiooniteid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles