Islamivõitlejad tulistasid ajaloolist Palmyrat rakettidega

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süüria armee sõdur Palmyra lähistel.
Süüria armee sõdur Palmyra lähistel. Foto: SCANPIX

End Islamiriigiks tituleeriva sunniitliku äärmusrühmituse korraldatud raketirünnakus riigi keskosas asuvale ajaloolisele Palmyra linnale sai surma vähemalt viis inimest, teatas vabaühendus Süüria Inimõiguste Vaatluskeskus täna.

«Islamiriik viis pühapäeva õhtul läbi raketirünnaku mitmele Tadmuri elurajoonile, hukkus vähemalt viis tsiviilisikut,» teatas vabaühendus. «See oli esimene kord, kus Islamiriik tulistas linna pihta nii palju rakette.»

Nn Islamiriigi võitlejad jõudsid eelmisel nädalal pealetungi käigus linna lähistele. Linnalähedases võitluses on saanud surma hulgaliselt Süüria valitsusvägede sõdureid ning mõnede lahingus hukkunud Süüria sõdurite isikutunnistused on äärmuslased ka internetti üles riputanud.

Palmyras paiknevad ajaloolised ehitised kuuluvad UNESCO maailmapärandi nimekirja. Äärmusrühmituse ideoloogia põhjendab kultuuriväärtuste hävitamist väitega, et igasugune islamieelsest ajastust pärinev kunst on pühaduseteotus. Organisatsioon on varem korduvalt läkitanud avalikkusele videoid, millele on jäädvustatud islamivõitlejate barbaarsus.

Märtsi algul filmisid islamivõitlejate liikmed hävitustööd Iraagi linnas Hatras, kus sõdalaste vasaralöökide alla jäid nii iidsete hoonete dekoreeritud seinad kui neis asunud skulptuurid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles