Ukraina poliitik: Vene armeeluurajaist võib saada vahetuskaup

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina piloot Nadija Savtšenko.
Ukraina piloot Nadija Savtšenko. Foto: SCANPIX

Ukraina ülemraada liige ja siseministri nõunik Anton Heraštšenko tegi Venemaa presidendile Vladimir Putinile ettepaneku vahetada kaks kinnivõetud Vene sõjaväeluurajat armeelendur Nadja Savtšenko ja teiste vangide vastu.

«Kuidas on, Vladimir Vladimirovitš, paistab, et Nadja Savtšenko ja ligi 400 Ukraina kodanikku, keda su terroristid vangis hoiavad, peavad varsti koju pääsema,» kirjutas Heraštšenko eile õhtul oma Facebooki seinale.

«Pärast seda, kui me oleme kahe Vene sõjaroimari üle, kelle sina (Putin) saatsid siia meie kodanikke tapma, õiglaselt ja avalikult kohut mõistnud, saad sa nad Nadja Savtšenko ja ligi neljasaja meie vangi vastu välja vahetada,» kirjutas raadasaadik.

Ukraina presidendi administratsiooni esindaja jõuoperatsiooniga seotud küsimustes Andri Lõssenko teatas eile, et konfliktipiirkonnas peeti kinni kaks Vene kaitseministeeriumi luure peavalitsuse (GRU) ohvitseri.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles