NATO: terroristid võivad üritada pagulaste seas Euroopasse pääseda (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jens Stoltenberg.
Jens Stoltenberg. Foto: SCANPIX

NATO peasekretär Jens Stoltenberg hoiatas täna, et islamirühmituste võitlejad võivad peita end Euroopasse tulvavate põgenike sekka, mis suurendab veelgi vajadust pagulaskriisile tõhusalt reageerida.

Stoltenberg osaleb täna Euroopa Liidu välis- ja kaitseministrite kohtumisel, mis peaks kiitma heaks plaani mereväeoperatsiooniks Vahemerel tegutsevate inimsmugeldajate vastu.

«Ennekõike on see inimlik tragöödia, inimesed kaotavad üle Vahemere pääseda üritades elu,» ütles Stoltenberg, kommenteerides teateid, mille kohaselt üritab sunniidi äärmusrühmitus Islamiriik smugeldada oma võitlejaid Euroopasse pagulaslaevadega.

«Muidugi võib pagulaste seas end varjata terroriste ja võõrvõitlejaid,» lisas alliansi peasekretär. «See rõhutab veelgi vajadust kriisile efektiivselt reageerida.»

Stoltenberg mainis NATO pingutusi teha migratsioonikriisi ohjeldamiseks koostööd Põhja-Aafrika ja Lähis-Ida riikidega, kuid rõhutas, et allianss ei osale esialgu EL-i pretsedenditus mereväemissioonis pärast rida ohvriterohkeid laevahukke Vahemerel.

NATO juhi sõnul ei ole EL seni alliansi abi palunud, kuid NATO on vajadusel valmis aitama.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles