Karikaturist Luz lahkub Charlie Hebdost

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Renald Luzier
Renald Luzier Foto: SCANPIX

Prantsuse satiiriajakirja Charlie Hebdo karikaturist, kunstnikunimega Luz, kes pärast jaanuarikuist terrorrünnakut tegi esikaanele prohvet Muhamedi karikatuuri, teatas et lahkub väljandest.

Kodanikunimega Renald Luzier sõnas Prantsuse väljaandele Liberation, et ta ei suuda pärast kolleegide kaotust selles lehes töötada.

«Iga uus number on minu jaoks piin, kuna neid ei ole enam. Olen olnud öid magamata mõeldes Charb`ile, Cabu`le, Honore`le ja Tignous`le. Valu võtab inspiratsiooni,» selgitas Luz.

Islamistidest relvastatud isikud tapsid selle aasta 7. jaanuaril Charlie Hebdo toimetuses 12 inimest, kelle seas oli ka mitu tuntud karikaturisti ja peatoimetaja.

Renald Luzier liitus Charlie Hebdoga 1992. aastal. Tema sõnul on nüüdne lahkumine sügavalt isiklik ning ta lõpetab selles väljaandes töö septembris.

Üsna kiiresti pärast rünnakut andis Charlie Hebdo välja uue numbri, mille esikaanel oli Luzi joonistatud prohvet Muhamed ning juures tekst, et kõik on andeks antud. Muhamedi käes oli ka plakat «Je suis Charlie» (Mina olen Charlie), millest kujunes karikaturiste toetav sotsiaalmeediafenomen.

Luz teatas juba möödunud kuul, et ta lõpetab prohvet Muhamedi pilapiltide tegemise,  kuna need toovad valu meelde.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles