Ukraina süüdistab vangistatud vene sõdureid terrorismis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rindelt tabatud Vene sõdur Aleksandr Aleksandrov.
Rindelt tabatud Vene sõdur Aleksandr Aleksandrov. Foto: AP/Scanpix

Kiiev kavatseb saata kaks pühapäeval Luganski piirkonnas vangi võetud Vene kodanikku terrorismis süüdistatuna kohtu alla.

Ukraina luurejuht Valentin Nalvaitšenko täpsustas, et meestele heidetakse ette «terroristlikke kuritegusid» ja «terroristlikus tegevuses osalemist».

Vene sõdurid Aleksandr Aleksandrov ja Jevgeni Jerofejev tabati rindejoonelt Stšastje küla lähistelt. Ukraina komandöri Viktor Nikoljuki sõnul kuulus separatistide poolt lahingus osalenud erivägedesse vähemalt tosinkond Vene sõdurit. Kokkupõrkes hukkus üks ukrainlane ja teine sai haavata.

Venemaa on omalt poolt rõhutanud, et kuigi Aleksandrov ja Jerofejev kuulusid varem sõjaväe ridadesse, polnud nad enam aktiivsed teenistuslased. Kaitseministeeriumi kõneisik Igor Konašenkov lausus, et ta loodab Ukraina juhtkonna mõistlikkusele ja meeste kiirele vabastamisele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles