Leht: Euroopa Komisjon pakub Kreekale kompromissi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pierre Moscovici.
Pierre Moscovici. Foto: AFP/SCANPIX

Euroopa Komisjon on Kreeka ajalehe To Vima teatel pakkunud Kreekale laenukõnelusel kompromissi, kuid Kreeka valitsus seda Bloomberg Newsile ei kinnitanud.

Ettepaneku kohaselt olevat komisjon valmis eraldama Kreekale järgmisest laenumaksest 1,8 miljardit eurot ja veel 1,9 miljardit Euroopa Liidu (EL) riikide laenuintresse, kuid vastutasuks nõuab Kreekalt sel aastal viie miljardi euro suurust kärbet. Komisjon soovib, et Kreeka saavutaks sel aastal 0,75-protsendilise eelarveülejäägi, mis peab järgmisel aastal tõusma 2 protsendini.

Kreeka rahandusminister Gianis Varoufakis kinnitas esmaspäeval telekanalile Star-TV, et Kreeka on rahvusvaheliste kreeditoridega jõudnud laenuleppe sõlmisele üsna lähedale ning loodab tulemusi nädala jooksul. Ta kinnitas, et Kreeka ei soovi uut valuutat ega jäta võlgu maksmata.

Euroopa Komisjoni majandusvolinik Pierre Moscovici nii optimistlik ei olnud ja ütles, et edasiminekule vaatamata on veel üsna palju lahtisi otsi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles