Euroopa Parlament võttis vastuoluliselt Leedu saadikult puutumatuse

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viktor Uspaskihh
Viktor Uspaskihh Foto: SCANPIX

Euroopa Parlament tühistas täna Vilniuse ringkonnakohtus kelmuses süüdi mõistetud eurosaadiku Viktor Uspaskihhi juriidilise puutumatuse.

Tegemist on juba teise korraga, mil Euroopa Parlament on võtnud Uspaskihhilt puutumatuse. Esimest korda tegi europarlament seda 2010. aastal.

Uudisteagentuuri BNS teatel lubab puutumatuse tühistamine Vilniuse ringkonnaprokuratuuril pikendada kohtueelset uurimist, mis algatati 2013. aastal seoses Uspaskihhi väljaütlemistega, milles Uspaskihh nimetas tema kohtuasjaga seotud kohtunikke kurjategijateks ja argpüksideks.

Uspaskihhi kahtlustatakse pettuses tema asutatud Leedu Tööerakonna rahaga aastatel 2004–2006. Väidetavalt jättis Tööerakond deklareerimata umbes 25 miljoni liti väärtuses tulusid ja 23 miljoni liti ulatuses kulusid ning jättis maksmata neli miljonit litti makse.

2013. aastal mõistis Vilniuse ringkonnakohus Uspaskihhi süüdi pettuses, kuid Uspaskihhi väitel on ta süütu ja ta vaidlustas kohtuotsuse. Samas, kui skandaal esimest korda 2006. aastal puhkes, suundus Uspaskihh oma sünniriiki Venemaale venna matustele ega naasnud sealt enne kui alles aasta möödudes.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles