Putin: kodanikeks ja mittekodanikeks jagamine võib viia traagiliste sisekonfliktideni

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Putin
Vladimir Putin Foto: SCANPIX

Vene president Vladimir Putin kritiseeris täna rea Euroopa riikide «agressiivset poliitikat», mis on suunatud seal elavate rahvaste keelelisele ja kultuurilisele assimileerimisele.

«Teame näiteid, kus reas riikides eiratakse või piiratakse arvestatava suurusega etniliste kogukondade õigust kasutada oma emakeelt,» ütles Putin rahvustevaheliste suhete ja vene keele nõukogu avaistungil.

«Teatud riigid ajavad jäika ja agressiivset lingvistilise ja kultuurilise assimileerimise poliitikat,» ütles Vene president. «Oleme näinud, milleni see viib: ühiskonna jagamine normaalseteks ja mittenormaalseteks inimesteks, kodanikeks ja mittekodanikeks. See võib viia ka otseste traagiliste sisekonfliktideni.»

Putin meenutas, et Venemaa põhiseadus tagab sõnaselgelt kõigi rahvaste õiguse oma keele säilitamiseks ning loob tingimused selle õppimiseks ja arendamiseks. «Meie vabariikidel on õigus kehtestada oma ametlik keel ning kasutada seda valitsusasutuste ja omavalitsuste töös,» ütles president, tuues näiteks Krimmi, kus on kolm võrdset keelt - vene, ukraina ja krimmitatari keel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles