Jeemeni poliitilised jõud kutsusid looma valitsuse jaoks turvatsoone

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jeemeni lapsed
Jeemeni lapsed Foto: SCANPIX

Jeemeni poliitilised jõud avaldasid teisipäeval toetust Saudi Araabia juhitava koalitsiooni võitlusele šiiamässuliste huthide ja nende liitlaste vastu Jeemenis, kutsudes looma riigis turvatsoone, kus eksiili põgenenud valitsus saaks tööd jätkata.

«Me toetame selle vastupanu jätkumist (mässulistele) jõududele,» ütles eksiilis olev president Abedrabbo Mansour Hadi Saudi Araabia pealinnas Ar-Riyadis suletud uste taga peetud kohtumisele kogunenud 300 delegaadile.

Ta viitas Ar-Riyadi läbirääkimisi boikottinud Iraani toetusega huthimässulistele ja nende liitlastele - ekspresident Ali Abdullah Saleh'le lojaalsetele jõududele.

Saudi Araabia alustas mässuliste tagasitõrjumiseks ning Hadi valitsuse võimule ennistamiseks 26. märtsil Jeemenis õhurünnakuid.

Huthid on hõivanud riigis suured alad.

Konverentsi lõpus tehtud avalduses kutsusid delegaadid valitsusmeelsetele jõududele kiiresti varusid toimetama, sealhulgas logistikavarustust ja relvi.

Samuti kutsuti looma turvatsoone, kus valitsusinstitutsioonid saaksid tööd jätkata.

Ühtlasi tehti ettepanek kasutada Jeemeni suuremate linnade julgeoleku tagamiseks ÜRO heakskiidul Araabia riikide rahuvalvejõude, ütles transpordiminister Bader Ba-Salama AFP-le.

Hadi ütles, et dialoog on ainus viis Jeemeni väljaviimiseks praegusest patiseisust, ent see peab toetuma ÜRO Julgeolekunõukogu resolutsioonile 2216, mis kutsub huthisid loovutama hõivatud territooriumi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles