Moskva hinnangul rikuvad Facebook, Twitter ja Google Venemaa seadusi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Moskva hinnangul rikuvad Facebook, Twitter ja Google Venemaa seadusi ja peaksid edastama informatsiooni rohkem kui 3000 päevakülastajaga kontoomanike isikuandmete kohta, vahendas Soome rahvusringhääling Yle.

Venemaa meediajärelevalveagentuuri Roskomnadzor juht Aleksandr Žarov hoiatas ametlikus kirjas internetiettevõtteid võimalike meetmete eest, kui seadusi ei järgita.

Roskomnadzori teatel läkitati vastavasisuline kiri Facebooki ja Twitter regiooni kommunikatsioonijuhtidele Thomas Kristensenile ja Sinead McSweeneylle ning Google´i tegevjuhile Larry Pagele.

Roskomnadzori esindaja Vadim Ampelonski kinnitas ajalehele Izvestija kirjade saatmist ja väljendas lootust, et ettevõtted tegutsevad vastavalt Venemaa korduvatele nõudmistele.

Facebook, Twitter ja Google pole edastanud venelaste nõutud informatsiooni blogijate külastajate arvu kohta ega ka andmeid, mille abil võidaks suure populaarsusega kontode omanikke tuvastada.

Kolmikut on samal teemal ähvardatud varemgi. Väljaanne Moscow Times kirjutas eelmisel sügisel, et muu hulgas võidakse takistada venelastest kasutajate ligipääsu ettevõtete külgedele. Moscow Times andmetel nõuab nõndanimetatud «blogijaseadus», et rohkem kui 3000 päevakasutajaga kasutajakontod registreeruksid massimeediakanaliteks ja järgiksid samu reegleid nagu ajalehed ja telekanalid, kuid ilma professionaalse meedia õigusteta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles