Pildid: Indoneesia kalurid päästsid sadu paadipõgenikke

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Indoneesia kalurid päästsid merelt rohkem kui 370 paadipõgenikku, kes toodi Acehi maakonna rannale.

Võimude ja kalurite sõnul on enamik päästetuid pärit Myanmarist, edastab YLE.

Indoneesia kalamehed leidsid päästmist vajavad inimesed Malaka väinast ning suur osa põgenikke olid haiged ja nõrgad.

Päästetute sõnul surid mitmed nende seast nälga, kuna nad olid merel umbes neli kuud ning kõigile ei jätkunud enam süüa.

Alusel olnute sõnul läks mootor katki ning kapten põgenes pärast seda, jättes nad merele triivima. Neil lõppes toit ja joogivesi ning nad püüdsid laeva suunata Malaisiasse, kuid see ei õnnestunud.

Malaka väinast päästetud viidi Simpang Tiga külla, kus kohalikud andsid neile peavarju ja süüa. Samuti anti vajajatele arstiabi.

Indoneesia võimude kinnitusel on viimastel päevadel saabunud Acehisse umbes 1500 Myanmari vähemusrahvuse rohingya esindajat kui ka Bangladeshist pärit inimesi, kes on inimkaubitsejate poolt merele jäetud.

Humanitaarorganisatsioonide teatel on Andamani mere piirkonnas palju põgenikke, kes on lahkunud Myanmarist ja Bangladeshist paremat elu otsima.

Põgenikekriis tekksi pärast seda kui mitmed riigid võtsid kasutusele karmimad meetmed inimkaubanduse takistamiseks.

Nüüdseks on umbes 3000 isikut pääsenud Malaisias, Tais ja Indoneesias maale, kuid need riigid on osa põgenikke tagasi nende päritoluriiki saatnud.

Indoneesia, Malaisia ja Tai välisminsitrid kohtuvad täna arutamaks, kuidas tekkinud kriisi lahendada. Nõupidamisel osalevad ka ÜRO ja migratsiooniorganisatsiooni IOM esindajad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles