Ametnik: palestiinlased ei tohi tänasest enam Läänekaldal iisraellastega busse jagada

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Palestiinlased Jeruusalemmas bussis.
Palestiinlased Jeruusalemmas bussis. Foto: SCANPIX

Iisraeli okupeeritud Läänekaldal elavad palestiinlased, kes sõidavad iga päev Iisraeli tööle, ei saa järgmised kolm kuud enam koju naastes iisraellastega samades bussides sõita, ütles kaitseministeeriumi ametnikAFP-le.

Kolm kuud kestva pilootprojekti raames peavad Iisraelis töötavad palestiinlased kasutama koju pöördumisel iisraellastega samu piiriületuspunkte, kasutamata selleks samu busse okupeeritud Läänekaldal elavate Iisraeli kodanikega, selgitas anonüümsust palunud ametnik uudisteagentuurile AFP. Keeld hakkab kehtima tänasest.

Iisraelis käib iga päev tööl sadu Läänekaldal elavaid palestiinlasi, kes peavad iga kontrollipunkti läbimisel tõendama, et neil on õigus sinna minna.

Palestiinlastest töötajad peavad nüüdsest vahetama busse, et vältida reisimist sõidukites, mis viivad iisraellasi Läänekaldale tagasi pärast kontrollpunkti läbimist, lausus ametnik.

Iisraeli kaitseminister Moshe Yaalon andis keelule heakskiidu, teatas Iisraeli meedia, lisades, et see lubab paremini kontrollida palestiinlasi ja Iisraelist lahkuvaid inimesi ning vähendada julgeolekuriske.

Läänekaldal elavad iisraellastest asunikud on juba aastaid nõudnud, et palestiinlastelt võetaks ära sealse ühistranspordi kasutamise õigus. Seisukohta põhjendati julgeolekuriskidega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles