Ukraina ei välista raketikilbi loomiseks konsultatsioonide alustamist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Usa instruktorid Ukraina sõdureid treenimas.
Usa instruktorid Ukraina sõdureid treenimas. Foto: SCANPIX

Ukraina julgeoleku- ja kaitsenõukogu sekretär Oleksandr Turtšõnov ei välista, et Ukraina alustab konsultatsioone oma territooriumile raketikilbi komponentide paigutamise üle.

«Ma ei välista, et kaitseks tuumaohu eest oleme me sunnitud alustama konsultatsioone raketitõrjesüsteemi komponentide Ukraina territooriumile paigutamise üle. Tuumasõja ärahoidmine on kõigi hea tahte inimeste ühine vastutus meie planeedi ees,» ütles Turtšõnov usutluses Interfaxile.

Ta rõhutas, et Venemaa jätkab Krimmi ründerelvastuse juurdetoomist, samuti käib poolsaarel aktiivne töö tuumarelvastuse ja selle transportimisvahendite paigutamiseks.

Sellega seoses astub Ukraina Turtšõnovi sõnul samme oma territoriaalse terviklikkuse ja iseseisvuse kaitsmiseks. «Esimene ja kõige tähtsam, mida me teeme, on meie relvajõudude taastamine ja tugevdamine, toimiva julgeolekusüsteemi ülesehitamine, võimsa sõjatööstuskompleksi taastamine,» rääkis ta.

Samuti tugevdab Ukraina tema sõnul Venemaa suunal riigipiiri kaitset.

«Rikkumata rahvusvahelisi kokkuleppeid, taastame me oma raketikilpi, mille peamine ülesanne on kaitsta Venemaa agressiooni eest,» rõhutas Turtšõnov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles