Rootsis peetakse suurõppused USA pommitajate B52 osavõtul

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Strateegiline pommitaja B52.
Strateegiline pommitaja B52. Foto: Reuters/ScanPix

Rootsis korraldatakse 25. maist 5. juunini suured rahvusvahelised lennuväeõppused Arctic Challenge Exercise ja 5. juunist 20. juunini NATO juhitavad mereväeõppused Baltops 15, kirjutab Dagens Nyheter.

Põhja-Rootsis toimuvatest Norra juhitavatest lennuväeõppustest võtab osa 115 sõjaväe- ja tankerlennukit ning 3600 inimest. Peale Rootsi löövad kaasa Suurbritannia, Prantsusmaa, Saksamaa ja USA.

Mereväeõppustel osalevad USA strateegilised pommitajad B52. Ravlunda juures harjutavad merejalaväelased maaletulekut Briti, USA ja Poola transpordilaevade osavõtul.

Rootsi kaitseväe avalike suhete juht Philip Simon rõhutab, et õppused ei ole seotud NATO ja Venemaa vahelise pinge kasvuga, vaid on kavandatud juba ammu.

Mitme Rootsi partei esindajad on manöövreid teravalt kritiseerinud, väites, et need võivad süvendada konfrontatsiooni. Eriti provotseerivaks peetakse B52 pommitajate osalemist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles