Galerii: Hispaania kroonprintsessi esimene armulaud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Printsess Leonor ja tema noorem õde printsess Sofia.
Printsess Leonor ja tema noorem õde printsess Sofia. Foto: SCANPIX

Hispaania üheksa-aastane kroonprintsess Leonor võttis täna Madriidis Aravaca Neitsi Maarja Taevassevõtmise kirikus vastu oma esimese armulaua.

Tseremoonia oli üsna tagasihoidlik võrreldes Hispaania sinivereliste seniste tavadega. Eeldatav tulevane kuninganna võttis iga katoliiklase elu kolmanda sakramendi (eelnevad ristimine ja vahetult enne esimest armulauda ka esimene piht) vastu tagasihoidlikul tseremoonial koos klassikaaslastega. Sarnaselt oma isale ja nooremale õele õpib Leonor Aravaca Santa María de los Rosalesi koolis.

Printsess ristiti 2006. aasta jaanuaris, kui ta oli kaks kuud vana. Ristimine toimus Zarzuela palees ning ristijaks oli kardinal ja Madriidi peapiiskop Antonio Rouco Varela. Toona järgiti selliseid kuninglikke tavasid nagu näiteks see, et sinivereline laps ristiti Jordani jõe veega ja lisanimeks anti talle de Todos Santos (e.k Kõigi Pühakute).

Tüüpiliselt võtavad katoliiklike perede lapsed armulaua vastu umbes 7-10-aastaselt. Pärast seda eeldatakse, et nad käivad sarnaselt täiskasvanutele regulaarselt missal, armulaual ja pihil. Järgmine sakrament on kinnitamine (leer) teismelisena.

Esiplaanil printsess Sofia ja printsess Leonor. Täna esimese armulaua saanud kuningliku tüdruku emapoolne vanaisa Jesus Ortiz, isa ehk kuningas Felipe, vanaema ehk endine kuninganna Sofia, ema ehk kuninganna Letizia, vanaisa ehk endine kuningas Juan Carlos, vanavanaema Menchu Alvarez del Valle ja vanaema Paloma Rocasolano.
Esiplaanil printsess Sofia ja printsess Leonor. Täna esimese armulaua saanud kuningliku tüdruku emapoolne vanaisa Jesus Ortiz, isa ehk kuningas Felipe, vanaema ehk endine kuninganna Sofia, ema ehk kuninganna Letizia, vanaisa ehk endine kuningas Juan Carlos, vanavanaema Menchu Alvarez del Valle ja vanaema Paloma Rocasolano. Foto: ANDREA COMAS/REUTERS
Kuningapere tseremooniale saabumas.
Kuningapere tseremooniale saabumas. Foto: ANDREA COMAS/REUTERS
Kuningas Felipe ja tema üheksa-aastane troonipärija Leonor.
Kuningas Felipe ja tema üheksa-aastane troonipärija Leonor. Foto: Andres Kudacki/AP
Endine kuninganna Sofia oma kahe pojatütrega.
Endine kuninganna Sofia oma kahe pojatütrega. Foto: ANDREA COMAS/REUTERS
Kuninglik pere teel kirikusse.
Kuninglik pere teel kirikusse. Foto: Andres Kudacki/AP
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles