Ukraina võimud ärgitasid läänt Moskvale uusi sanktsioone esitama

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Isehakanud Donetski Rahvavabariigi võitleja
Isehakanud Donetski Rahvavabariigi võitleja Foto: SCANPIX

Ukraina julgeoleku- ja kaitsenõukogu sekretär Oleksandr Turtšõnov ärgitas kolmapäeval läänt kehtestama Venemaale uusi sanktsioone seoses Ida-Ukraina relvakonfliktiga.

«Venemaa näol on tegemist ohuga tervele maailmale ning see vajab adekvaatset reaktsiooni ning konkreetseid samme. Ma usun, et on mõistlik arutada sanktsioonide laiendamist, sh Bosporuse väina kaudu liikuvatele Vene sõjalaevadele blokaadi kehtestamist, Venemaa rahvusvahelisest finantstelekommunikatsiooni-süsteemist SWIFT eemaldamist, millega peatataks vaenulike tuumaprogrammide ja terroristide toetamine, ning teisi meetmeid,» sõnas Turtšõnov intervjuus Ukraina uudisteagentuurile Ukrinform.

Relvasüsteemide paigutamine annekteeritud Krimmi poolsaarele «ei ähvarda ainult Ukrainat», ütles ta.

Turtšõnov rõhutas, et Venemaa jätkab Krimmi ründerelvastuse juurdetoomist, samuti käib poolsaarel aktiivne töö tuumarelvastuse ja selle transportimisvahendite paigutamiseks.

«See on meile kõigile ohtlik; tuumarelvad Krimmis oleks ikkagi ju suunatud Euroopa riikidele. Lisaks on ohus ka Türgi, mis on NATO liige,» lisas Turtšõnov.

Samuti rõhutas Turtšõnov vajadust suurendada sõjalis-tehnilist koostööd lääne ja Ukraina vahel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles