Läti rahvuslased seisavad vastu kohustuslikule pagulaskvoodile

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pagulased.
Pagulased. Foto: SCANPIX

Läti opositsiooni kuuluv rahvuslaste liit leiab, et Euroopa Liidu kohustusliku pagulaskvoodi kehtestamine poleks õiglane ega aus.

«Me saame täielikult aru solidaarsuse põhimõttest. 2008. aastal võttis läti rahvas endale solidaarsusest kanda finantskriisi koorma, hoides pangandussektori stabiilsena ning hoides ära doominoefekti, mille tagajärjel oleks kokku kukkunud Skandinaavia pangandussüsteem ning seetõttu kogu piirkonna majandus tervikuna,» ütles erakonna fraktsiooni liider seimis Dainis Liepiņš.

«Viimase kümne aasta jooksul on Läti solidaarsusest taganud Lääne-Euroopa arenenud riikidele kvalifitseeritud tööjõudu, kes on sündinud, üles kasvanud, hariduse saanud ja kelle eest on hoolt kantud ja ravitud Lätis, kuid kes panustavad hoopis nende riikide majandusse,» lisas Liepiņš.

Ka Läti peaminister Laimdota Straujuma on avaldanud kohustuslikule kvoodile vastuseisu, märkides, et pooldaks otsust, mis tehtaks vabatahtlikkuse alusel.

Euroopa Komisjoni plaani järgi on Eesti ümberasustamiskvoot – 326 põgenikku – suurem kui Lätil, kus vastav näitaja on 220 pagulast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles