Peking esitas Indoneesiale Hiina laeva hävitamise tõttu protesti

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indoneesia mereväe alus hävitamas välismaist laeva.
Indoneesia mereväe alus hävitamas välismaist laeva. Foto: SCANPIX

Peking avaldas täna protesti pärast seda, kui Indoneesia võimud hävitasid 41 arestitud võõrriigi laeva, nende seas ka ühe Hiina aluse.

Indoneesia uputas ebaseadusliku kalapüügi tõttu arestitud kalalaevad kolmapäeval, teatas kohalik meedia. Hävitatud laevade seas oli ka 2009. aastal Indoneesia eksklusiivses majandustsoonis Lõuna-Hiina merel kinni peetud suur Hiina kalalaev.

Lisaks Hiina laevale hävitati ka Vietnami, Tai ja Filipiinide kalalaevu, osa neist lasti õhku dünamiidiga.

Indoneesia president Joko Widodo alustas võitlust ebaseadusliku kalapüügi vastu kohe pärast võimuletulekut oktoobris. Mitu välismaa traalerit hävitati juba varem, kuid esmakordselt võeti sihikule Hiina laev.

«Hiina on sügavalt mures teadete üle ning soovib Indoneesialt selgitusi,» ütles Hiina välisministeeriumi pressiesindaja Hong Lei ajakirjanikele.

«Me loodame, et Indoneesia suudab jätkata kalanduskoostööd konstruktiivsel viisil ning kaitsta Hiina kompaniide legitiimseid õigusi ja huve,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles