Ukrainas kinni võetud sõdurid: oleme Vene relvajõududest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üks vangistatud Vene sõduritest Jevgeni Jerofejev.
Üks vangistatud Vene sõduritest Jevgeni Jerofejev. Foto: AP/Scanpix

Kaks viie päeva eest Ida-Ukrainas Kiievile lojaalsete vägede kätte langenud võitlejat tunnistasid üles, et kuuluvad Vene relvajõudude ridadesse.

Mehi intervjueerisid Kiievi sõjaväehaiglas Euroopa Julgeoleku- ja Koostööorganisatsiooni OSCE esindajad. «Üks neist ütles, et oli saanud käsud oma sõjaväeüksuselt minna Ukrainasse. Ta pidi «roteeruma» iga kolme kuu tagant. Mõlemad neist rääkisid, et on Ukrainas ka varem «missioonil käinud»,» edastab organisatsioon. Üks vangilangenutest rõhutas siiski korduvalt: Ukrainas lõõmavas võitluses venelasi ei osale.

Moskva kinnitab jätkuvalt, et Ukrainas sõdivad Vene kodanikud on seal vabatahtlikult. Kaitseministeeriumi kõneisik Igor Konašenkov ütles esmaspäeval, et kaks meest on endised sõdurid, mitte praegusel hetkel teenistuses viibivad. Samuti väitis ta, et vangilangenud venelased pidid taluma väärkohtlemist Ukraina eriüksuslaste käte läbi, kes olevat neilt ülestunnistuse välja peksnud.

Mässulised väidavad omalt poolt, et mehed on hoopis politseinikud Luganski oblastist. 

Vene kodanikud Aleksandr Aleksandrov ja Jevgeni Jerofejev tabati eelmisel nädalavahetusel Ida-Ukrainas Štšastja küla lähistel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles