Iisraeli poliitik: me ei pea välisriikide ees vabandama

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tzipi Hotovely.
Tzipi Hotovely. Foto: AP/Scanpix

Iisraeli uus asevälisminister Tzipi Hotovely pidas eile kõne, milles rõhutas riigi õigust ajada Jordani jõe läänekalda asundustes just sellist poliitikat, nagu ise tahab.

Hotovely sõnas, et Iisrael ei võlgne rahvusvahelisele üldsusele mitte mingisuguseid selgitusi Pühal Maal teostatava poliitika eest. «Me peame naasma põhiliste tõdede juurde meie õigustega sellele maale,» rääkis naine. «See maa on meie. Kõik sellest on meie, me ei tulnud siia selle pärast vabandama!»

Ta lisas, et ootab rahvusvaheliselt kogukonnalt tunnustust Iisraeli riigi ja juudi rahva õigusele rajada kodusid kuhu iganes oma territooriumil.

36-aastane Hotovely kuulub peaminister Binyamin Netanyahu partei Likudi kõva käe poliitika pooldajate uude põlvkonda. Et Netanyahu hoiab samaaegselt ka välisministri positsiooni, peetakse naise ametikohta riigi diplomaatias tähtsaimaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles