Ameerika saatkonnatöötaja osutus perverdiks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Reuters/ScanPix

Ameerikas võeti vahi alla kodumaad külastanud pikaaegne Londoni saatkonna töötaja Michael C. Ford, keda süüdistatakse sadade naiste küberkiusamises ja katsetes pressida neilt välja intiimse sisuga fotosid.

Süüdistajate sõnul häkkis Ford end naiste sotsiaalmeedia kontodele, et varastada neist seksuaalselt paljastavaid pilte. Seejärel ähvardas mees naisi kogutud materjali levitamisega; nõudes ohvritelt, et nood filmiksid ja saadaksid talle omakorda uusi videoid lahtiriietuvatest naistest.

«Ma tahan, et sa teeksid videoid lahti riietuvatest seksikatest tüdrukutest. Jõusaalides, riidepoodides, basseinides… Kui oled nõus, siis ma kaon ära,» tsiteerivad kohtudokumendid ühele ohvrile saadetud kirja. Kui naine ei jäänud nõusse, saabus juba uus teade: «Olgu, aeg on läbi. Kõik, mis mul on, läheb internetti üles ja sinu sõpradele. Pildid, nimi, telefoninumber, kodune aadress… ma andsin sulle võimaluse ja sa rikkusid selle ära.»

Vähemalt ühel juhul saatiski ameeriklane ühe naisterahva alastipildid tolle vanematele ja vennale. Kohtuametnike sõnul otsis Ford nimme naisi, kes kuulusid Ameerika ülikoolide korporatsioonidesse või üritasid alustada modellikarjääri.

Alates 2006 aastast Suurbritannias elanud mees on nüüdseks saatkonnatöölt vabastatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles