Juncker tervitas «diktaator» Orbánit

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa Komisjoni juht Jean-Claude Juncker (paremal) Ungari peaministrit Viktor Orbánit Riias tervitamas.
Euroopa Komisjoni juht Jean-Claude Juncker (paremal) Ungari peaministrit Viktor Orbánit Riias tervitamas. Foto: SCANPIX

Euroopa Komisjoni juht Jean-Claude Juncker tervitas Ungari peaministrit Viktor Orbánit Riias toimuval Euroopa Liidu idapartnerluse tippkohtumisel sõnadega «tere, diktaator», kuulsid kohtumist kajastanud ajakirjanikud.

Ungari parempoolse valitsuse juht Orbán on korduvalt vihastanud välja oma Euroopa Liidu partnereid jämedakoeliste kommentaaridega Euroopa vasakpoolsete ja tsentristide jaoks tundlike teemade kohta.

«Ungarlased kõnelevad rasketest asjadest otsekoheselt. Me ei räägi ümber nurga,» ütles Orbán Euroopa Parlamendis nädala alguses.

Ajakirjanikud ei kuulnud, mida Ungari peaminister koos EL-i presidendi Donald Tuski ning Läti valitsusjuhi Laimdota Straujumaga Euroopa liidreid tervitanud Junckerile vastas.

Esmaspäeval rõhutas Orbán Strasbourgis, et Ungaril on õigus piirata immigrantide arvu ning samuti otsustada ise vastuoluliste küsimuste nagu surmanuhtluse kehtestamise üle.

Ungari tühistas surmanuhtluse kommunistliku võimu kukutamisel 1990. aastal, täites sellega ühe EL-i liitumistingimuse. Ungari astus Euroopa Liitu 2004. aastal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles