Eiffeli torn suleti täna turistidele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eiffeli torn Pariisis.
Eiffeli torn Pariisis. Foto: SCANPIX

Pariisi tõmbenumber Eiffeli torn suleti täna turistidele, kui sealsed töötajad kõndisid taskuvaraste vastu protestimiseks oma töökohtadelt minema.

Prantsuse Revolutsiooni 100. aastapäevaks püstitatud Eiffeli torni töötajad teatasid, et on otsustanud taskuvaraste arvu suurenemise ja mitmete ähvarduste ning rünnakute tõttu protestida.

Taskuvargad jagunevad neljast kuni viiest inimesest koosnevatesse jõukudesse ning kuulsa torni juures võib üheaegselt viibida kuni 30 inimest, sõnas üks streikijatest uudisteagentuurile AFP. Ta lisas, et vahepeal puhkevad ka taskuvaraste vahel kaklused.

Teise streikiva töötaja sõnul ähvardas teda üks taskuvaras, keda ta parajasti minema ajas. «Ta ütles mulle: «Miks sa ei lase meil töötada. Kui see jätkub, siis ootavad sind probleemid »,» rääkis streikija.  

Samasuguse aktsiooni korraldasid 2013. aastal Louvre’i muuseumi töötajad, kellel sai toona samuti küllalt kuulsate paleeruumides ringi luusivatest taskuvarastest.

Eiffeli torni külastab aasta jooksul ligi seitse miljonit turisti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles