Riia maadleb metssigadega

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nad on kõikjal: see metssiga ilmus mai keskel ostukeskusse Hongkongis. Tema liigikaaslasi leitakse nüüd ka Riiast.
Nad on kõikjal: see metssiga ilmus mai keskel ostukeskusse Hongkongis. Tema liigikaaslasi leitakse nüüd ka Riiast. Foto: AP

Sel ajal kui Euroopa liidrid kindlalt turvatuna Riias tippkohtumist pidasid, seisid linnavõimud silmitsi uulitsail uitavate metssigadega.

Sigu on silmatud Läti pealinna eri piirkondades ning mõned on tunginud isegi Vabadussambani, kirjutab Wall Street Journal.

YouTube’is kogub vaatamisi video, millel munitsipaalpolitseinikud sigu taga ajavad. Paljusid öiseid patseerijaid ja koertega jalutajaid on sead tõsiselt ehmatanud.

Euroopa Liidu tippkohtumise eelõhtul kutsusid linnaisad kokku kriisikoosoleku, kus põllumajandusministeeriumi, metsateenistuse, veterinaaride, jahimeeste ja isegi linna surnuaedade valitsuse esindajad üritasid formuleerida sigade invasiooni tõrjumise strateegiat.

Koosolekul jõuti karmi järelduseni – Riiga tunginud sead tuleb maha lasta. Loomaarmastajaid võib ehk lohutada teadmine, et bürokraatilistel põhjustel paistab Riia suure seajahi algus venivat kuni sügiseni.

Seniks jääb Riia sigade tallata ning elanikud võivad jätkata teooriate toomist teemal, mis on metsloomade tuleku põhjuseks. Ühe versiooni kohaselt hirmutasid nood kohale Riiast 30 kilomeetri kaugusel Adazis toimunud NATO õppused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles