Kiiev: komandör Mozgovoi tapeti separatistide sisetüli tõttu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksei Mozgovoi.
Aleksei Mozgovoi. Foto: SCANPIX

Isehakanud Luganski Rahvavabariigi brigaadi komandör Aleksei Mozgovoi tapeti seoses sisetüliga separatistide väejuhatuses, teatas Ukraina presidendiadministratsiooni kõneisik sõjalise operatsiooni küsimustes Oleksandr Motuzjanik täna.

«Tuvastamata rühm ründas eile Aleksei Mozgovoid. Esialgsetel andmetel suri Mozgovoi kohapeal. Vähemalt kaks turvameest ja tema pressisekretär tapeti koos temaga,» sõnas Motuzjanik.

Mozgovoi oli Luganski liidritega konfliktis juba pikemat aega, lausus kõneisik.

See pole esimene kord, kui isehakanud rahvavabariikide juhte võimuvõitluses tapetakse, lisas kõneisik.

Isehakanud Luganski rahvavabariigi kaitseministeerium kinnitas, et politseipataljoni komandör Aleksei Mozgovoi sai surma ning et ründajaid otsitakse.

Vahejuhtum leidis aset laupäeval Eesti aja järgi kella 18.00 paiku Altševski linna lähedal, umbes 40 kilomeetrit Luganskist.

Vahejuhtumis sai surma ühtekokku seitse inimest, ütles Luganski aseprokurör Sergei Gorenko pressikonverentsil, mida kandis üle ka Vene meedia.

Mozgovoi oli niinimetatud Prizraki brigaadi liider.

Mullu detsembris kandis USA ta musta nimekirja isikutest, kelle suhtes rakendati sanktsioone.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles